Home Over Brandweerpresentatie.nl

Even voorstellen

Brandweerpresentatie.nl is een beginnende onderneming welke van start zal gaan als eenmansbedrijf. Op basis van de vraag kan er voorzien worden in meer specifieke kennis over bepaalde onderwerpen. Mijn naam is Wout de Jong, en ik heb ruim 30 jaar repressieve ervaring en ben al meer dan 20 jaar actief als intructeur voor zowel brandweerorganisaties als vakinhoudelijk docent verbonden aan het NOVA-college. Ik ben al heel lang bezig om mij te verdiepen in vele aspecten van de brandbestrijding en de vele gevaren bij brand. Rapportages van incidenten zijn voor mij uitgangspunt om de leermomenten te delen met de eigen organisatie.

Ik heb mij o.a. bezig gehouden met de ontwikkeling van de lesstof t.b.v. Flashover en Backdraft via het toenmalige NIBRA. Later gevolgd door repressieve ventilatie wat voor mij een belangrijk item is om uit te dragen binnen brandweer Nederland. Ik verzorg al vele jaren praktijktrainingen op het gebied van brandbestrijding in o.a. Revinge-Zweden, waaronder ook Flashover-trainingen.

Scheepsbrandbestrijding is voor mij een specialisme welke ik verzorg, zowel naar brandweerorganisaties als zeevarenden.
Een belangrijk deel van deze site zal dan ook gericht zijn op rapportages en incidenten m.b.t. scheepvaart.

Mijn grote passie is om brandweercollega's te laten delen in mijn jarenlang vergaarde kennis, inzichten en ervaring. Hiermee probeer ik niet alleen te bereiken dat ik kan voorzien in de noodzakelijke basiskennis maar ook meer verdieping kan brengen in de meer specialistische facetten van het brandweerwerk. Ik merk ook dat het moment aangebroken is om mijn kennis verder te delen met brandweercollega's in den lande, vandaar de oprichting van deze site.

 
Wie is online
We hebben 1 gast online
NIEUW
Brand studentenflat in Diemen op 19 juli 2017